Kan ik iets voor jou (be)TEKENEN?
 
 

Praatplaat

Een praatplaat geeft eenvoudig en visueel de kern van veel of complexe informatie weer in één oogopslag. Met een minimale hoeveelheid tekst.


Presentaties maken met veel tekst is niet meer nodig. Vervolgens na te denken met wie het gesprek gaat plaatsvinden. Waardoor de tekst of inhoud van de presentatie moet worden aangepast.


Hoe vaak wordt tijdens een presentatie de grote hoeveelheid tekst herhaald? Wordt de tekst in de presentatie voorgelezen aan het publiek? Zijn er veel slides? Neemt de aandacht voor de presentatie zichtbaar af? Dus ook voor de inhoud? Ontstaat er tijdnood? Is er geen interactie? Raakt de rode draad uit zicht door het stellen van vragen? Blijft iemand in herhaling vallen? Ontstaat achteraf het besef dat belangrijke informatie niet is gedeeld? Ontstaan naderhand vragen over onduidelijkheid over wat toch echt is toegelicht?


De boodschap is duidelijk niet goed overgekomen en ook niet blijven hangen.


Zonde van de tijd en de energie... Dit kan anders!


Laat de kern visueel in beeld brengen. De rode draad staat dan vast. Vertel het unieke verhaal. Pas waar nodig het verhaal aan voor de klant zonder de praatplaat te hoeven aanpassen. Bij vragen kan de draad snel weer worden opgepakt.


Een praatplaat zorgt ervoor dat mensen naast elkaar gaan zitten in plaats van tegenover elkaar met een tafel ertussen. Dit geeft een heel ander gesprek. Daarnaast kan een praatplaat ook digitaal worden gebruikt.

Het mooie is dat een afdruk van de praatplaat kan worden achterlaten. Als samenvatting. Om letterlijk onder de aandacht te blijven. Hierdoor is het voor de klant makkelijker om het verhaal voor draagvlak met collega's te delen.


Geld & Grip methode - training

Laat zien waarom jij diegene bent waaraan de opdracht verleend moet worden. Wat maakt jou zo uniek?

Evaluatie in beeld

Een praatplaat komt en blijft beter onder de aandacht. Gaat echt leven. Daarnaast biedt een praatplaat ruimte voor een dialoog of een vervolgaanpak.

 

Deel van poster: duurzaamheidsproject met circulaire productkeuzes


In beeld gebracht: de uitkomsten van vier koffietafels. De 'rode draad' uit de vier bijeenkomsten bevindt zich in het onderste gedeelte van de 4 praatplaten.

Uitkomsten koffietafel: Woning


Uitkomsten digitale: Bewoners
Uitkomsten koffietafel: Communicatie


Uitkomsten koffietafel: Omgeving


Verkoopprocedure kaveluitgifte Gemeente Assen
Uitkomsten tevredenheidsonderzoek


Graag laat ik in een persoonlijk gesprek mijn portfolio en de reeds afgeronde opdrachten zien!Contact 
E-mailen
Bellen
LinkedIn